Monday, September 7, 2009

UDANG KERING UNJUR [ SESAR ]




Udang kering unjur [SESAR] Sarawak ini dihasilkan oleh penduduk di sekitar Pulau Bruit dan Kuala Matu, Mukah, Sarawak. Udang kering unjur ini amat popular dengan rasanya yang enak dan boleh dimakan begitu saja. Proses pembuatan yang agak rumit, yang mengambil masa yang agak lama. Secara ringkas proses penghasilan udang ini ialah pertama, kulit udang dikupas, kemudian udang tersebut dibentuk lurus dan digaul dengan sedikit garam kemudian dimasukkan ke dalam bekas dan seterusnya di panggang di bawah bara api.
HARGA : RM10.00 bagi 100g


No comments:

Post a Comment

WELcOMe

Keistimewaan membeli belah di WHIZAI Brooch Online Shop ialah kami membawakan kepada anda produk dari Negeri SABAH secara terus d hujung jari anda. Berbelanja di WHIZAI Brooch Online Shop pastinya menjimatkan masa, tenaga dan wang anda. Anda bebas memilih dari ragaan produk yang ada sama ada Ready Stok mahupun Pre Order Item. WHIZAI Brooch Online Shop akan senantiasa cuba memperbaiki mutu perkhidmatan untuk keselesaan dan kesenangan anda. Sebarang komen dan cadangan amatlah dialu-alukan.

ORDER FORM / BORANG PESANAN

Dari mana tau blog ni?
Email Address:
Nama Penuh:
No. H/P :
Item Pesanan [ Nyatakan code/warna/ktt ]

Tiada kos penghantaran bagi pembelian yang dibuat dalam Sarawak

Bank
Alamat Surat Menyurat
Catatan

create form